10 Jaar Festerica met The Blues Brothers Tribute Band

Festerica_2023-1Erica/Regio – Festerica bestaat dit jaar september 10 jaar. De 10e editie wordt speciaal met een een extra podium en als afsluiter de dertienkoppige(!) band The Blues Brothers Tribute Band.

Festerica, hét festival voor opkomende rockbands uit Zuidoost-Drenthe, viert op 9 september 2023 haar tiende verjaardag. De organisatie maakte afgelopen vrijdag de volledige line-up voor het festival bekend. Met voor het eerst dit jaar een extra podium (het derde!) en als afsluiter The Blues Brothers Tribute Band.

Medeorganisator Rik Rolink verteld: ‘In tien jaar tijd zijn we van een eenvoudig dorpsfeest gegroeid naar een volwaardig festival. Dit jaar eren wij de bands die ons daarbij hebben geholpen.’ Voor deze speciale editie heeft de organisatie dan ook verschillende bands die de afgelopen tien jaar in Festerica optraden teruggevraagd, onder andere bands als RAW, Rolling Stones coverband Gimme Shelter en The Black Ravens. Speciaal wordt volgens de organisatie het optreden van huisband Greenhouse. Verschillende artiesten van meerdere bands die de afgelopen jaren op het podium van het festival optraden, spelen mee met de huisband van het Drentse rockfestival.

Speciale afsluiter

Afsluiter voor de speciale jubileum editie is The Blues Brothers Tribute Band. De dertienkoppige(!) band – inclusief vijf blazers – werd begint maart 2006 opgericht. Amper een jaar later won deze band de grote muziekwedstrijd ‘The Clash of the Coverbands’. Hieraan deden ongeveer 1.600 bands mee.

Extra podium

Daarnaast is er voor het eerst dit jaar een extra podium, (de derde!) in de vorm van een twaalf meter hoge roze kerk. ‘Wij vinden het fijn om dit jaar ook ruimte te kunnen bieden aan andere muziekgenres’, zegt Rolink. Zo is er onder andere een optreden van popkoor Ericarré, de Drentse punkband Skroetbalg, is er een kinderprogramma en eindigt het festijn met een bijzondere kerkdienst.
Festerica begon tien jaar geleden toen een groep vrienden een festival op poten zette om beginnende rockbands uit de buurt een kans te geven. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een begrip in de regio met ruim 25 verschillende acts. Jaarlijks trekt het festival rond de 1500 bezoekers. De kaartverkoop is onlangs van start gegaan. Tickets kosten 17,50 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.festerica.nl.

Wat: 1-daags festival Festerica
Wanneer: zaterdag 9 september
Waar: Veenschapswijk Erica
Kosten: 17,50 euro in de voorverkoop

error: De inhoud van deze website is beschermd !!