Huwelijksfoto’s honkbalkoppel op Homeplaat Bedrocks

Shirley-van-Gelden-en-Emiel-EdingEmmen – Huwelijksfoto’s van het honkbalkoppel Shirley van Gelden en Emiel Eding werden op de Homeplaat Emmer Bedrocks gemaakt. Bedrocks Heren 2 speelde afgelopen zondag in alle vroegte tegen het 2e herenteam van de Blue Hawks in Zwolle, eindstand 8-8; en Heren 1 toog naar Winschoten, eindstand 3-11.

Bedrocks H2

De Bedrocks Heren 2 gaven ongelukkig een voorsprong uit handen waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 8-8. Desalniettemin zet de stijgende lijn zich voort en staat het team van coach Albert Ramakers op een keurige derde plaats in de competitie.

Bedrocks H1

Heren 1 toog naar Winschoten voor de uitwedstrijd tegen WHSC H1. WHSC, met een goede pitcher en goede slagmensen, is altijd een lastige tegenstander voor de Emmenaren.
Dit keer stond de slagploeg van de Bedrocks echter direct op scherp en na twee inningen stonden ze al op een 0-6 voorsprong. Normaal gesproken zit hij achter de plaat als catcher maar dit keer mocht Robin Brandjes het van de heuvel proberen. In zijn eerste optreden als werper deed hij dit echter uitstekend daarbij gesteund door de ervaren catcher Bart-Jan van de Toom. WHSC deed in het verloop van de wedstrijd iets terug en wist twee keer te scoren, 2-6.

In de vierde inning kwam Marijn Mast op de heuvel. De Winschoters hadden na de “fast balls” van Brandjes duidelijk moeite met de verraderlijke “curve balls” van Mast. WHSC kwam nog maar één keer over de thuisplaat. De Emmer slagploeg had de smaak weer te pakken en liep uit naar een 3-11 eindstand.1-Jasper-Vos-en-Victor-Mallinckrodt-web Hoogtepunten in de wedstrijd waren de eerste honkslagen bij Heren 1 van U21 speler Jasper Vos en nieuwe aanwinst Victor Mallinckrodt.
Het meest bijzonder was echter de in honkbal uiterst zeldzame “triple play”. Bij een ’triple play’ gaan er na één geslagen bal maar liefst drie man van de tegenstander in 1 keer uit. De geslagen bal werd door 1e honkman Léon Niehof gevangen, hij tikte de loper van 1 naar 2 uit en gooide bal naar korte stop Fernando Acevedo die op zijn beurt de teruggekomen loper van 2 naar 3 uittikte. Al met al een uitstekende wedstrijd van de Bedrocks die met hun coaches Marco Mast en Michel Kraayeveld aan kop gaan in de competitie.

Honkbal echtpaar

Zaterdag was er op het Bedrocks veld een bijzondere photo shoot. Bruid Shirley van Gelden en Bruidegom Emiel Eding trouwden zaterdag en hadden besloten om trouwfoto’s op het honkbalveld in Emmen te maken. Shirley en Emiel leerden elkaar kennen in hun jeugd toen Shirley voor Drachten Damonds speelde en Emiel bij Bedrocks honkbalde. Later softbalde Shirley nog jaren voor Bedrocks en het damesteam terwijl Emiel in het Bedrocks herenteam speelde. Negentien jaar na hun eerste ontmoeting werd hun relatie bezegeld met hun huwelijk en werd er een mooie fotoreportage gemaakt in honkbal sfeer.

Jeugd

Zaterdag speelden de drie Emmer jeugd teams. Het U12 team boekte een 10-8 overwinning op The Blokes uit Veendam en ook was er winst voor het U15 team dat met dat met 13-12 van Blue Devils won. Het verloor met 12-13 nipt van Knights uit Leek.3-U12-Team-DSC07183web

Het komende Pinksterweekeinde ligt de competitie stil.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!