Danslessen voor mensen met ziekte van Parkinson

dansoprecept-2023Regio – Danslessen voor mensen met ziekte van Parkinson bij Facet. De danslessen zijn in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden.

De danslessen worden georganiseerd door een stichting die dans inzet om het fysieke en mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers kunnen vanaf woensdag 10 mei in Drenthe meedoen aan speciale danslessen van Dans op Recept. De danslessen zijn in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden.

Dans op Recept vergroot de kwaliteit van leven van mensen met deze chronische ziekte. Dansen versterkt het zelfvertrouwen en heeft een positief effect op de ziektesymptomen. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Revalidatiecentrum Friesland en Parkinson Centrum Nijmegen, onder leiding van de bekende hoogleraar neurologie Bas Bloem.

Dans op Recept begon in Friesland. Daar wordt het sinds 2016 succesvol uitgevoerd op negen locaties. Vorige maand startten de danslessen in de provincie Groningen. ,,We zijn ontzettend blij dat we nu ook in Drenthe van start gaan”, zegt projectleider Nynke Dölle. ,,Wie een keertje wil meedoen of een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.”

De serie bestaat uit 35 lesweken. Danservaring is niet nodig. Dans op Recept is creatief en cultureel want de serie eindigt met een voorstelling. De lessen worden afgesloten aan de koffietafel: omdat het ontmoeten van lotgenoten erg waardevol en plezierig is.

Over Dans op Recept

Dans op Recept (winnaar &AWARD2020) is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. Meer informatie is te vinden op www.dansoprecept.nl

Wat: Dans op Recept
Wanneer: woensdag 10 mei van 13.00 – 14.00 uur
Waar: Facet Emmen Centrum
Kosten: niet aangegeven

Er worden in totaal 35 danslessen gegeven. Aanmelden voor een gratis proefles kan hier of bel naar 06 – 251 900 35 voor meer informatie.

(Foto: Christian Kamminga)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!