Turfgravers gereedschap voor Historisch Klazienaveen

gereedschap-historisch-klazienaveenKlazienaveen – Vanwege het opheffen van Museum Meringa in Zandpol heeft de Stichting Historisch Klazienaveen diverse gereedschappen kunnen overnemen die bij de veenafgravingen rondom Klazienaveen werden gebruikt.

Het gereedschap geeft een mooi beeld van het materiaal waarmee de veenarbeiders hun noeste arbeid hebben verricht De belangrijkste gereedschappen waren stikker, opleggen en krooie en zijn tot de jaren zestig in gebruik geweest. Helaas kan Historisch Klazienaveen de gereedschappen nog niet laten zien vanwege het ontbreken van een ruimte hiervoor. Tijdens de historische avond op 16 november dit jaar in de bibliotheek zullen de gereedschappen wel te zien zijn.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!