Vernieuwde speeltuin Griendtsveenpark geopend

speeltuin-Griendtsveen-1Erica – De volledig vernieuwde speeltuin van het Griendtsveenpark in Erica werd door Burgermeester van Oosterhout onder het toeziende oog van onder andere aanwezige kinderen geopend.

De speeltuin van het  Griendtsveenpark is gelegen bij de geitenweide, en was dringend aan vernieuwing toe. Buurt- en Belangenvereniging de Peel hebben daarom samen met het Griendtsveenpark besloten om de handen uit de mouwen te steken.

Een jaar geleden is er begonnen met het ontwerpen van de beoogde nieuwe speeltuin. Deze speeltuin moest speelattributen hebben met meer uitdagingen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Daarnaast was er een natuurlijke en hedendaagse uitstraling gewenst. Na het creëren van het ontwerp en het laten toetsen ervan tijdens een inloopmiddag voor kinderen en hun ouders, kon er gezocht gaan worden naar de benodigde financiële middelen.

Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, EOP Buurt- en Belangenvereniging de Peel en het Griendtsveenpark verleenden hierop hun medewerking aan het project. Het Griendtsveenpark werd hierin ondersteund door de Rabobank (club support) en Univé.

Er is door de vrijwilligers van de buurtvereniging en het Griendtsveenpark hard gewerkt om de nieuwe speeltuin speelklaar te krijgen voor dit voorjaar. Het resultaat mag er zijn, en is een waardevolle aanwinst voor het alom bekende en gratis toegankelijke Griendtsveenpark. De nieuwe speeltuin en het Griendtsveenpark zelf, zullen vanaf heden voor vele jaren speelplezier zorgen.speeltuin-Griendtsveen-2

(Foto’s: Marielle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!