Museum Janning opent officieel haar deuren

Museum-Janning_2023Nieuw-Schoonebeek – Het heeft even op zich laten wachten, maar op zaterdag 1 april 2023 vindt de officiële opening plaats van Museum Janning in Nieuw-Schoonebeek.

Dit precies veertig jaar en één dag na de eerste officiële opening in Workum. Na de verhuizing van Friesland naar Drenthe en een kleine verbouwing zijn ze bij het museum verheugd hun collectie opnieuw tentoon te kunnen stellen.

Officiële opening

Het museum wordt officieel geopend door Eric van Oosterhout, de burgemeester van de gemeente Emmen. De officiële opening voor genodigden vindt plaats vanaf 14:00 uur. Andere belangstellenden zijn vanaf 15:00 uur welkom om een kijkje te nemen in het geheel vernieuwde museum – dat zich in de oude pastorie van de Heilige Sint Bonifatiuskerk in Nieuw-Schoonebeek bevindt.
Het museum is eigenlijk al bijna twee jaar geopend voor bezoekers, maar wegens de coronacrisis heeft een officiële opening nog niet plaatsgevonden. Na twee jaar proefdraaien – en het feit dat het museum dit jaar veertig jaar bestaat – is het dan ook wel tijd voor een feestelijke gelegenheid!
Paassfeer
Naast het bewonderen van de collectie – met als hoogtepunt de kapel met prachtig gesneden koorbetimmering – is er ook een kleine paasmarkt in de binnentuin en kan er in de naastgelegen kerk geluisterd worden naar het Bernarduskoor uit Emmen. Om in de paassfeer te blijven zijn er in de binnentuin schaapjes uit Schaapskooi Bargerveen te bewonderen en zijn er in het museum paaseieren verstopt. Kinderen kunnen deze verstopte eieren tellen en maken kans om iets lekkers te winnen. De vrijwilligers van Museum Janning kijken uit naar een prachtige opening en hopen dat u hier ook bij kunt zijn.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!