Vier prijswinnaars Drenthe College met Skills the Finals

Skills-the-Finals_2023Regio/Klazienaveen – Vier studenten van Drenthe College zijn vrijdag 24 maart in de prijzen gevallen tijdens Skills the Finals!  Stukadoor Finley Prins (Finsterwolde) en autotechnicus Jarno Braam uit Klazienaveen wonnen zilver.

Justin Vos kreeg brons in de categorie Elektrotechnicus Gebouwen. Marlies Nijmeijer in de categorie Juridisch Dienstverlener won een bronzen plak. In de RAI in Amsterdam streden honderden MBO’ers tijdens het tweedaagse-event ‘Skills the Finals’ om de medailles en de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Skills-coördinator Janny Gerrits: “Wat was het een avontuur en wat ben ik enorm trots op de DC-kandidaten. Het zijn allemaal winnaars.” In totaal namen zeventien studenten van veertien mbo-opleidingen van Drenthe College deel aan het NK. Nog nooit was de deelname vanuit het Drenthe College zo groot. De finalisten hebben zich via voorrondes op school en/of via kwalificatiewedstrijden door het hele land geplaatst.

Jarno Braam uit Klazienaveen volgt een BBL-opleiding bij het TT-instituut in Assen. Hij is werkzaam bij autobedrijf Ferdy Snijders in Emmen: “Ik had op een medaille gehoopt, maar je weet het nooit zeker. Super dat ik tweede ben geworden.”

Marlies Nijmeijer uit Hoogeveen volgt de BOL-opleiding Legal, Insurance & HR Service Specialist bij Drenthe College in Meppel. Haar deelname van vorig schooljaar smaakte naar meer: “Dat ik brons hebben gewonnen is nog zo onwerkelijk. Ik blijf maar naar mijn medaille kijken. Het ging goed, maar het is lastig inschatten hoe anderen het doen.”

Finley Prins uit Finsterwolde was al verzekerd van een medaille. Het was alleen nog even de vraag welke kleur het zou worden. Het werd zilver. Voor het NK in de categorie Stukadoor werd uitgeweken naar het NOA in Veenendaal. Finley volgt een BBL-opleiding bij het Techniekcentrum in Assen en is werkzaam bij Oudman Stukadoor en Restauratie in Blauwestad: “Ik heb door mijn deelname meer zelfvertrouwen gekregen en vond het hartstikke leuk. Volgend schooljaar doe ik graag weer mee.”

Justin Vos uit Gieten volgt een BBL-opleiding niveau 3 aan de Anna Paulownalaan in Emmen. Hij is werkzaam bij Tino Elektrotechniek: “Het was een ervaring om nooit te vergeten. Een medaille had ik niet verwacht, want ik kwam wat in de problemen met programmeren! Maar ik ben super blij met brons.”

Skills Talents

Naast mbo-studenten kwamen donderdag 23 maart ook vmbo-leerlingen als duo in actie. Achttien toppers uit de provincies Groningen en Drenthe namen deel aan Skills Talents! De jongeren hadden een voorronde bij Drenthe College gewonnen en waren onder de noemer regioteam Drenthe College op de wedstrijdvloer te vinden. De begeleiding was in handen van twee teamcoaches van DC. Goud was er voor Michiel Nijenhuis en Ruben Visser in de categorie Bouwen, Wonen en Interieur. Bloemwerk-kandidaten Petra Nusse en Isa Jouwsma wonnen zilver. Het brons ging naar Tristan Schuurman en Joran Krijgsheld in de categorie Produceren, Installeren en Energie.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!