38e Editie Drenthe Loopfestijn beloofd een feestje te worden

Marathon-2018-MSL_9538Klazienaveen – Na een wat moeizame herstart in 2022 gaat de organisatie van het Drenthe Loopfestijn vol goede moed verder. Dit jaar worden er zo’n 1000 deelnemers verwacht.

De 38e Editie van het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen beloofd een waar feestje te worden! Zaterdagmiddag 27 mei verwacht de organisatie op het grootste sportevenement van Klazienaveen zo’n 1000 deelnemers te kunnen verwelkomen.

Kinderen en 3 km leerlingen Esdal

Traditiegetrouw is de start van de kinderen als eerste met de 1 of 2 kilometer. Daarna is het de beurt aan de leerlingen van het Esdal College. Zij gaan de 3 kilometer verlopen.Drenthe-Loopfestijn-2018-MSL_9562

Halve marathon, 10km en de 4 mijl

Vervolgens is de start van de deelnemers aan de halve marathon en daarna de start van de 10 kilometer. Als laatsten gaan de lopers voor de 4 mijl aantreden. Het parcours is dit jaar enigszins aangepast zodat het publiek het hele evenement goed kan volgen en de lopers kan aanmoedigen. Zo komen sommige lopers wel 4x door de Poolcirkel, de Brugstraat alsook de Vastenow. Naar verwachting geeft dit parcours minder overlast voor omwonenden, horeca en winkeliers. Op meerdere locaties wordt er muziek gemaakt om de stemming erin te houden.Drenthe-Loopfestijn-2018-MSL_9540

Start en finish

Start en finish van alle onderdelen is gesitueerd in de Langestraat tegenover Puur Ambacht. Er zijn voldoende oversteekplaatsen voor het publiek om de winkels goed te kunnen bereiken. Eveneens zullen, zoals bij alle voorgaande edities, een aantal straten afgesloten moeten worden voor het verkeer. Dit wordt vroegtijdig aan alle aanwonenden gemeld.

Inschrijving

De inschrijving is inmiddels gestart. Dat kan via  www.inschrijven.nl of via de de website: www.drentheloopfestijn.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!