Gratis compost zaterdag 25 maart bij Milieustraat

Gratis-compost-bij-BOV_-(002)Regio – Inwoners van de gemeente Emmen kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost ophalen bij de Milieustraat. Hiermee wil de gemeente de inwoners bedanken voor het scheiden van groente-, fruit en tuinafval (GFT).

Zoals ieder jaar kunnen inwoners de gratis compost alleen op zaterdag 25 maart tussen 8.30 – 16.00 uur ophalen bij de Milieustraat (Columbusstraat 25 in Emmen). Ieder huishouden mag maximaal één aanhangwagen met compost ophalen of drie zakken van 40 liter. Daarbij geldt de regel: op = op. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Goed scheiden heeft nut

Wethouder René van der Weide vindt het belangrijk om inwoners te bedanken met gratis compost. “Van al het gescheiden groente-, fruit- en tuinafval maken we compost. Hoe beter inwoners het
GFT-afval scheiden, hoe schoner dit compost is en hoe groener en gezonder onze omgeving wordt. Bijkomend voordeel is dat ze dan minder restafval overhouden thuis en dat is mooi voor hun
portemonnee.”compost, composthoop, compostton

Kwaliteit is belangrijk

Van het ingezamelde GFT-afval maakt afvalverwerkingsbedrijf Attero waardevolle kwaliteitscompost en biogas. Het gaat hierbij om afval van materialen die groeiden en bloeiden. Dit kunnen etensresten zijn, maar ook bloemen, planten of takken uit de tuin. Compost is een goede grondstof met veel voordelen. Compost stimuleert de groei van gewassen op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de grond. Ook legt compost CO2 vast in de bodem. Het is daarom belangrijk dat er geen andere dingen in het GFT afval terechtkomen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!