Waarderingsprijs gemeente Emmen 2023 voor Kabouterpad

230322-Winnaar-WaarderingsprijsWEmmen/Regio – Dinsdagavond 21 maart 2023 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2023 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in Hotel Emmen.

Van de drie genomineerden behaalden Eric en Jolanda van Waardenburg van het initiatief ‘Kabouterpad’ uit Emmen de meeste stemmen. Eric van Waardenburg nam een cheque van € 1.000,– in ontvangst. Met de waarderingsprijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.

Net als vorig jaar werden er drie initiatieven genomineerd:

• Red de Beukenlaan Barger-Compascuum
Het behouden en redden van een historische en cultureel bepalende rij beuken in de Beukenlaan voor het dorp Barger-Compascuum.

• Schoon Nieuw-Amsterdam/Veenoord
Het motiveren van inwoners van Nieuw-Amsterdam/Veenoord om deze dorpen schoon te houden en zwerfafval te voorkomen.

• Kabouterpad Emmen
Het onderhouden en behouden van een 1,5 lange route met wegwijskabouters in de Emmerdennen. En het organiseren van activiteiten voor kinderen 2-6 jaar op dit kabouterpad.

Stemmen

Het is de vierde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt. In de maand december 2022 konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente. De jury heeft daaruit drie initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand februari stemmen, digitaal of op papier.

Betrokkenheid

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Het is mooi om te zien hoe betrokken en actief de vele vrijwilligers in onze gemeente zijn. Door hun inzet maken zij hun wijk, buurt of dorp een stukje mooier. Ook dit jaar zijn verschillende initiatieven ingediend waarop ruim 1.100 keer is gestemd. Wij juichen dat van harte toe en reiken daarom de Waarderingsprijs uit.”

(Foto: Jan Anninga)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!