Jubileumdienst 100-jarige Veenkerk met heruitgave boek “De Domeneer van Turfland”

Veenkerk_2023-MSL_0059PWKlazienaveen-Noord – Afgelopen weekend werd het 100-jarig bestaan van de Veenkerk in Klazienaveen-Noord gevierd met een drukbezochte kerkdienst. Na afloop vond de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van “De Domeneer van Turfland”.

100-Jarig bestaan

In het kader van het 100-jarig bestaan van de Veenkerk in Klazienaveen-Noord werd afgelopen zondag een drukbezochte jubileumdienst gehouden. Aansluitend vond de overhandiging plaats van het eerste boek van de heruitgave van “De Domeneer van Turfland”. Veenkerk_MSL_0051PWVeenkerk_MSL_0061PWVoorzitter Fokko Poolman van de Veenkerk ontving uit handen van Jans Jagt van de Stichting Historisch Klazienaveen het eerste boek van de heruitgave. Afscheid nam Wieger Heuving, die ruim 22 jaar achtereen bestuurslid was. Veenkerk_Wieger-Heuving_MSL_0079PWDit deed hij op een ludieke wijze. En door het offerblok nog eenmaal met de ‘rare’ sleutel te openen om te zien of er nu wel iets in gedeponeerd was na afloop van de dienst. Ditmaal was het offerblok niet leeg….

In de totstandkoming van de Veenkerk in 1923 speelde evangelist Willem de Weerd een belangrijke rol. Zijn boek “De Domeneer van Turfland” werd een papieren collectant om geld in te zamelen voor een stenen kerk. Het “Kerkie van de Weerd” werd een baken in het veengebied. De Stichting Historisch Klazienaveen en uitgeverij Lalito hebben in samenwerking met de Veenkerk het boek uit 1916 opnieuw uitgegeven.Veenkerk_MSL5785web

(Foto’s: Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!