Humanitas Thuisadministratie dringend op zoek naar vrijwilligers

thuisadministratie foto humanitasW

Regio – Er zijn grote zorgen bij de Humanitas Thuisadministratie over de huidige werkdruk bij de vrijwilligers. Er is een grote behoefte aan meer vrijwilligers voor hulp in de financiële administratie.

Humanitas Emmen & Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk van haar vrijwilligers en is daarom dringend op zoek naar nieuwe mensen laat coördinator Ronald Brinkman van Humanitas Thuisadministratie weten.
Een tiental vrijwilligers helpt op dit moment ruim veertig mensen hun financiële administratie op orde te krijgen en dit aantal blijft stijgen. ‘Een gemiddelde vrijwilliger begeleidt twee of drie cliënten en is daar twee dagen per week mee bezig, meestal een jaar lang. De problemen worden ingewikkelder. Om iedereen voldoende aandacht te geven kunnen we nieuwe vrijwilligers goed gebruiken,’ aldus Brinkman.

Dankbaar werk

Het werk is volgens de Humanitas-coördinator Brinkman intensief, maar wel dankbaar weet hij uit eigen ervaring. “Je schept orde in een financiële chaos, dat geeft mensen rust en nieuwe energie. Ik doe dit al jaren en geniet er elke keer weer van, en de komst van nieuwe vrijwilligers brengt de werkdruk omlaag. Bovendien kunnen er dan meer mensen met financiële problemen geholpen worden, en dat is waar we het voor doen”, benadrukt Ronald Brinkman .

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.humanitas.nl/afdeling/emmen/activiteiten/humanitas-thuisadministratie-emmen

(Foto: Humanitas)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!