Koninklijke onderscheiding voor Liesbeth Annen-Helmich uit Erica

Lintje-Lietbeth-Annen-webErica- Een Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Liesbeth Annen-Helmich. Vanochtend werden haar tijdens een bijeenkomst in de PKN-kerk te Erica de bijbehorende versierselen door burgemeester Eric van Oosterhout opgespeld.

Mevrouw Liesbeth Annen-Helmich (55) uit Erica is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar op woensdagochtend 15 maart tijdens een bijeenkomst in de PKN kerk in Erica opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout.

Mevrouw Annen heeft een lange staat van dienst als vrijwilliger. Ze was vanaf 2004 actief als vrijwilliger voor de Protestantse gemeente Erica. Ze had met name oog voor kwetsbare gemeenteleden, die in nood verkeerden. Soms bood ze mensen hulp door ze een tas met boodschappen aan te bieden. Daarnaast richtte haar aandacht zich op kwetsbare kinderen en bezorgde hen op vakantiekampen het gevoel weer even kind te zijn.
Zo stelde ze een aantal jaren geleden Rotterdamse moeders met kinderen in staat om vakantie te vieren in Emmen en omgeving, omdat ze vond dat deze moeders en hun kinderen hoognodig aan een vakantie toe waren. In 2015 zette mevrouw Annen de Stations-actie op touw. Ze ontfermde zich met andere organisaties over asielzoekers die op het station in Emmen arriveerden. Ze regelde vervoer, kleren en eten en bereidde de vluchtelingen, veelal uit Syrië, een warm welkom. Enkele jaren geleden, in 2016. was mevrouw Annen vrijwilliger van het jaar op Erica.

(Foto: Bennie Wolbers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!