Maartje van Wagensveld winnaar Lies van Urk prijs 2023

Lies-van-Urk-prijs-2023Emmen/Regio – Maartje van Wagensveld van Atelier Artisana heeft woensdagavond 8 maart de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie gewonnen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de viering van de internationale vrouwendag bij hotel Ten Cate, en werd door Annebeth Lammers, dochter van Lies van Urk en wethouder Guido Rink uitgereikt.

Maartje krijgt de prijs vanwege haar grote inzet voor vrouwen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond. In Atelier Artisana biedt zij vrouwen een plek waar zij vaardigheden leren, sociale contacten opbouwen en zich kunnen ontplooien. “Ik zie dat deze vrouwen weer zelfvertrouwen krijgen en een netwerk opbouwen. Dat helpt ze een stap verder naar werk. Mijn wens is dat steeds meer bedrijven het potentieel van deze vrouwen ontdekken en hen een werk- of stageplek bieden.” De jury prijst Maartje vanwege het vernieuwende karakter van haar sociale onderneming en hoopt dat veel mensen haar voorbeeld volgen. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van duizend euro.

Wethouder Guido Rink benadrukt in zijn speech nogmaals het belang van de Lies van Urk prijs en de internationale vrouwendag: “Emancipatie en participatie blijven belangrijke thema’s. De afgelopen jaren zijn er goede stappen gezet. Zo zien wij bijvoorbeeld dat medische vraagstukken nu meer vanuit vrouwelijk perspectief onderzocht worden.”

Overige genomineerden

De beide andere genomineerden waren Elke Steenhuis en Ali Zingstra. Elke stelt met haar Weggeefkast in Klazienaveen voedsel en verzorgingsproducten beschikbaar voor mensen met een minimuminkomen. Ali is coördinator van Orange the World Emmen: een wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen.

(Foto: eigen foto)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!