Doorfietsroutes via inloopbijeenkomsten onder vergrootglas!

Klazienaveen/Regio – Fietsen stimuleren door zogenoemde doorfietsroutes aan te leggen! Gemeentes Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, de Provincie Drenthe en het Rijk willen het fietsen op deze wijze nog meer stimuleren. Foto: aanleg fietsroute Antares in 2018.

De gemeente Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, de Provincie Drenthe en het Rijk willen het fietsen meer stimuleren door zogenoemde doorfietsroutes aan te leggen. Met een doorfietsroute kunt u snel van A naar B. Het is gezond, beter voor het milieu en goed voor de portemonnee. Graag willen wij samen met u deze doorfietsroutes uitwerken.

Wat zijn doorfietsroutes?

Doorfietsroutes zijn directe verbindingen tussen woon- en werklocaties, scholen en knooppunten. Via deze brede en herkenbare fietspaden kunnen fietsers snel, veilig en comfortabel grote afstanden afleggen. Het gaat om de routes van Borger naar Emmen, van Emmen naar Coevorden en van Klazienaveen naar Emmen.

Wat is de beste route?

Op dit moment kijken wij naar hoe de doorfietsroutes het beste kunnen gaan tussen de grotere kernen. Dit doen wij samen met de betrokken Erkende Overleg Partners, (EOP’s), het Recreatieschap, de Ondernemersvereniging, de Fietsersbond, de ANWB, gemeente Coevorden, gemeente Borger-Odoorn en de provincie Drenthe. Als basis hiervoor gebruiken we het vastgestelde Fietsplan wat de gemeenteraad Emmen eerder al heeft vastgesteld.

Denkt u mee?

Op basis van verkeerskundig onderzoek, hebben wij voor iedere doorfietsroute meerdere varianten bedacht. Maar de gebruikers van deze routes weten natuurlijk waar je het beste langs kan gaan. Daarom vragen we u om mee te kijken naar en mee te denken over deze verschillende routes. Hiervoor worden er een drietal inloopbijeenkomsten georganiseerd.

Voor elke uitgewerkte doorfietsroute, houden we een aparte inloopbijeenkomst. Wij nodigen u graag uit voor één van deze bijeenkomsten:

1. Klazienaveen naar Emmen: dinsdag 7 maart 2023, Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte, Meteoor 3 te Klazienaveen;
2. Borger naar Emmen: maandag 13 maart 2023, Wijkcentrum de Meerstede, Nijkampenweg 73 te Emmermeer;
3. Coevorden naar Emmen: dinsdag 14 maart 2023, Zalencentrum d’Aol Meul, Van Goghlaan 27A te Nieuw Amsterdam.

Alle inloopbijeenkomst starten om 16.00 uur en eindigen om 20.00 uur. U kunt dan vragen stellen aan medewerkers van de gemeente(n). Ook horen wij graag wat u van de plannen vindt en of de voorgestelde onderzoeken volstaan. De bijeenkomsten hebben een vrije inloop, u hoeft zich dus niet aan te melden.

Wanneer zijn de doorfietsroutes definitief?

Uw inbreng via deze inloopbijeenkomsten nemen we mee in verdere onderzoeken. Vervolgens maken we één voorkeursroute per doorfietsroute. Deze kunt u dan bekijken tijdens nieuwe inloopbijeenkomsten. We verwachten dat het college van Burgemeester en Wethouders dan in de zomer van 2023 een besluit hierover neemt. Het werkelijke aanleggen van de doorfietsroutes vindt later plaats: de één mogelijk eerder dan de andere. Vanwege de lengtes en kosten doen we dit waarschijnlijk gefaseerd.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!