Odd Fellows gul voor Omgangshuis Drenthe

odd-fellows-webEmmen – Een wijnactie van de drie Emmer Odd Fellow clubs heeft maar liefst 2500 euro opgeleverd voor het Omgangshuis Drenthe. Op de foto v.l.n.r. Sebastiaan Bruinsma en Jenny Wijntje van het Omgangshuis Drenthe samen met Henriëtte Stenger van Odd Fellows Emmen.

De Odd Fellows is een wereldwijde organisatie waarvan de leden zich inzetten voor een betere samenleving. Het geld werd kortgeleden aangeboden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de organisatie. Het bestuur van het Omgangshuis wil het geld gebruiken voor de aanschaf van Picknicktafels voor het Omgangshuis aan de Angelsloërdijk in Emmen.

Ontmoetingsplek

Het omgangshuis is een plek waar ouders die na een scheiding geen contact meer met hun kinderen hebben, hen toch kunnen zien. De kinderen vinden hier een huiselijke, veilige en kindvriendelijke omgeving. ‘Voor kinderen is het belangrijk dat ze met beide ouders om kunnen gaan. Dankzij het omgangshuis kan dat. Ze vieren hier samen met hun vader of moeder een verjaardag of kerst en Sinterklaas. Op die manier leren ze elkaar beter kennen, ’legt medeoprichter Jenny Wijntje uit. De gift van de Emmer serviceclubs komt goed van pas. ‘We wilden al langer enkele picknicktafels aanschaffen, maar dankzij de hulp van de Odd Fellows kunnen we dat nu ook op korte termijn doen. We gaan er komende zomer zeker van genieten,’ belooft Wijntje.

(Foto: Odd Fellows Emmen)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!