Albert Heijn als zesde supermarkt naar Klazienaveen

Bertus-Op=OP_MSL5660webKlazienaveen – Een zesde supermarkt voor Klazienaveen! De supermarktketen Albert Heijn heeft de ambitie om in 2024 in een nog nieuw te bouwen pand in het centrum een nieuw filiaal te openen.

Albert Heijn krijgt aan de Langestraat in Klazienaveen de beschikking over een nieuw pand.  Op de huidige plek van Op=OP en de voormalige winkel van kledingzaak Bertus zal een nog te realiseren nieuw pand met daarbovenop appartementen verschijnen.

Bertus tegen de vlakte

Drie projectontwikkelaars, Peter van Dijk, Vincent Alkema en Wim Beekman hebben de plannen onlangs gelanceerd en willen er vaart achter zetten. De plannen van de projectontwikkelaars passen binnen het bestemmingsplan. Het leegstaande pand van Bertus, dat reeds naar een andere locatie in Klazienaveen is gegaan, gaat de komende maand al tegen de vlakte. Naar verwachting zal de nieuwe Albert Heijn in begin van 2024 zijn deuren al kunnen openen.  De supermarkt krijgt een oppervlakte van circa 1500 vierkante meter en onder het nieuwe pand is ruimte voor ongeveer vijftig parkeerplekken. Boven de winkel worden enkele appartementen gerealiseerd.

Van vijf naar zes supermarkten

De Albert Heijn wordt nu de zesde supermarkt in Klazienaveen! Er zijn in Klazienaveen nu al de Aldi, Jumbo, Boni, Plus en Lidl gevestigd en bevinden zich op relatief korte -loop- afstand van elkaar. Daar gaat verandering in komen, want de Aldi heeft plannen om binnen geruime tijd verhuizen in een ook nog nieuw te bouwen complex nabij de voormalige Dordsebrug tegenover de Evert ten Napel flat aan de Dordsedijk. hoek-dordsestraat_MSL5670webDit project van ontwikkelaar Jaap ten Hoor, zal naast een supermarkt ook worden voorzien van zo’n 23 appartementen. Hierdoor is er straks een betere verdeling met de locaties in het aanbod van supermarkten in het winkelgebied van Klazienaveen. Omdat vanwege deze plannen ook de Op=Op in Klazienaveen van zijn huidige locatie gaat verdwijnen, is eigenaar Alkema op zoek naar een andere plek in Klazienaveen.

(Bron: DVHN)

Foto’s: Henk Lambers

error: De inhoud van deze website is beschermd !!