Overweldigende belangstelling voor Driekoningenwandeling Weiteveen

3-koningen_MSL5622webWeiteveen – Het Veenloopcentrum in Weiteveen kon zich afgelopen zondag 8 januari verheugen over een overweldigende belangstelling voor de Driekoningenwandeling.

Er kon gestart worden tussen 10.30 en 13.30 uur. Enkele honderden belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om hun benen te strekken op een mooi uitgezette route, deels door het prachtige Bargerveen. Het weer hierbij was uitstekend te noemen.3-koningen_MSL5545web 3-koningen_MSL5539PwebEnkele vrijwilligers gaven aan dat het aantal deelnemers -500- van de voorgaande editie, gemakkelijk overtroffen zou kunnen worden. Ze konden wel eens gelijk krijgen, want de directe parkeerruimte bij het Veenloopcentrum was helemaal bezet.3-koningen_MSL5608Pweb3-koningen_MSL5616PwebIn de directe omgeving bij Boomkwekerij Klein Stapel (een eerste stop) bevonden zich de Drie Koningen die door en langs de rand van het Bargerveen wat rondzwierven en af en toe een praatje met de vele deelnemers aan het wandelevenement maakten.midwinterhoorn_MSL5591PwebAchterop de Zuidersloot -hier was ook een tweede stop met snert en een broodje knakworst- werden intussen de midwinterhoorns van de Moorbloazers uit Nieuw-Schoonebeek ontdaan van het stof. De mystieke klanken van de deze midwinterhoorns waren tot ver in het Bargerveen te horen. midwinterhoorn_MSL5570Pwebmidwinterhoorn_MSL5560Pweb Een eindje verder wandelen naar de Schaapskooi waar een kleine, levendige kerststal ingericht was, compleet met Jozef en Maria, een ezel, wat schapen en met een paar lammeren. Twee trompettisten gaven er wat extra fleur aan door wat vrolijke deuntjes te blazen. trompet_MSL5528Pwebjozef-Maria_MSL5529Pweb De organisatie en alle vrijwilligers kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde Driekoningenwandeling.

(Foto’s: Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!