Veel sollicitaties naar functie kinderburgemeester van Emmen

Jayvion-kinderburgemeesterBijna 30 jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd solliciteerden naar de functie kinderburgemeester van Emmen. Ze stuurden mailtjes, striptekeningen en maakten filmpjes om hun motivatie onder de aandacht te brengen.

De inzendingen werden beoordeeld door een jury die bestond uit burgemeester Eric van Oosterhout, wethouder Dewy Leal en de raadsleden Marinus Kasteleijn, Monique Hekhuis en Joey Koops. Uit de drie overgebleven kandidaten werd de 11-jarige Jayvion Hasewinkel gekozen als kinderburgemeester.

“We zijn erg onder de indruk geraakt van de kandidaten”, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. “Ze wisten heel goed onder woorden te brengen wat ze voor hun leeftijdsgenootjes willen betekenen. Daarnaast maakten ze duidelijk dat er in het beleid van de gemeente meer rekening moet worden gehouden met kinderen.”

Wethouder Dewy Leal: “Emmen moet een fijne gemeente zijn voor kinderen en jongeren om op te groeien, ze hebben zelf heel goede ideeën hoe dat nóg leuker en beter kan worden voor alle kinderen. Het is belangrijk dat kinderen een stem krijgen. In de kinderraden op de scholen in dorpen en wijken kan dat al. In de tweede helft van 2023 krijgt Emmen ook een kinderraad voor de hele gemeente.”

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst vrijdagavond 6 januari werd in het Atlastheater Jayvion aan de inwoners van de gemeente Emmen voorgesteld. Het is de bedoeling dat hij burgemeester Eric van Oosterhout gaat assisteren bij officiële momenten. Bovendien gaat de kinderburgemeester ook een bijdrage leveren aan en meedenken over het jeugdbeleid van de gemeente. Tijdens de raadsvergadering op 26 januari wordt Jayvion officieel geïnstalleerd.

(Foto: Guido Hansman)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!