Depothouders Timmerman sluiten af na 33 jaar kranten

Timmerman_31-12-2022-1WKlazienaveen – Depothouders Gerard (82) en Tiny Timmerman (81) nemen op de laatste dag in 2022 afscheid van hun krantendepot. Na ruim 33 jaar iedere ochtend vanaf 03.00 uur kranten uittellen is het genoeg geweest.

Het is 1989 dat de destijds 49-jarige Gerard Timmerman besluit om te starten met de bezorging van de middageditie van de krant. Dat was in die jaren bij Thieck aan de Broekweg in Klazienaveen. Vijf jaar later, in 1994, werd het depot verhuisd naar een andere locatie. Vanaf die tijd werd de middagkrant ook gewijzigd in een ochtendeditie. In eerste instantie ging het alleen nog maar om de DVHN, maar geleidelijk aan kwamen er steeds meer andere kranten erbij.

In 2005 werd het depot aan de Orion in Klazienaveen in gebruik genomen. Vanaf dat jaar nam Timmerman ook de nabezorging en de losse verkoop op zich. De nabezorging is een service als er onverhoopt een krant niet in de bus terecht kwam. In dat geval wisten de abonnees Gerard wel te vinden: de telefoon ging en hij bracht de krant na.Timmerman_31-12-2022-2W
Iedere nacht om drie uur paraat staan om de kranten rechtstreeks vanaf de drukpers in ontvangst te nemen. Maar ook voor de bezorgers, de kranten uittellen en klaarleggen, zodat ze ieders op tijd in hun wijk de kranten konden bezorgen. Als dit alles tiptop geregeld was, werd het tijd voor  zijn eigen twee, al langer bestaande wijken in de Sterrenbuurt in Klazienaveen. Tegen 5.30 uur werd het bed weer eventjes opgezocht. Dit deed Gerard, inmiddels al 75 jaar, tot in 2016. Gezondheidsredenen dwongen hem helaas om te stoppen met de bezorging van deze twee wijken. Met spijt in het hart, want het was beslist geen eenvoudige beslissing.

Vanaf de begintijd sprong echtgenote Tiny Timmerman altijd al bij om Gerard te helpen. Vanaf 2011 is het depot tussentijds op haar naam geplaatst. Beide 80 plussers geven nu aan, dat het mooi is geweest na ruim 33 jaar iedere nacht vanaf 03.00 uur de kranten uit te tellen. Vandaag op 31 december 2022 sluiten zij voor het laatst de deuren van het depot aan de Orion in Klazienaveen als de laatste bezorgers de deur uit zijn. Timmerman_31-12-2022-3WEr is nu een eind gekomen aan het tijdperk van kranten voor deze twee depothouders, Gerard en Tiny Timmerman.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!