Gemeente Emmen verstrekte in 2022 ruim 85.000 euro aan subsidie

gemeentehuis_6483Regio/Emmen – Ruim 85.000 euro werd er in 2022 aan subsidie toegekend voor projecten in de vrijetijdssector. Ook de Erkende Overleg Partners (EOP’s) konden voor het eerst een subsidie aanvragen.

De gemeente heeft in 2022 ruim € 85.000 toegekend aan recreatieondernemers en andere initiatiefnemers in de vrijetijdsector. Ook de Erkende Overleg Partners (EOP’s) van de gemeente konden dit jaar voor het eerst een subsidie aanvragen uit de Stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme. De subsidie, met een maximum van 10.000 euro per project, is een stimulans voor ondernemers voor het realiseren van hun creatieve ideeën die bijdragen aan de vrijetijdssector in Zuidoost Drenthe.

Recreatieve sector is hard getroffen

Wethouder Pascal Schrik benadrukt dat het gaat om de ontwikkeling van producten of activiteiten die een positief effect hebben op het aantrekken van bezoekers in de gemeente Emmen. “De toeristische en recreatieve sector is hard getroffen door de pandemie in de afgelopen twee jaar. Op deze manier geven we de ondernemers een steuntje in de rug en investeren we in de toekomst van de sector die zo belangrijk is voor ons en onze regio. En daarbij kijken we natuurlijk ook naar het belang van onze eigen inwoners.” Als wethouder met de portefeuille Recreatie & Toerisme en Sport, is hij elk keer weer positief verrast over de vele initiatieven in de samenleving. “Er is voor jong en oud zoveel te beleven in onze regio. En er is zoveel betrokkenheid en creativiteit onder de initiatiefnemers om dat onder de aandacht te brengen bij het grotere publiek. Elke toekenning is ook een blijk van erkenning en waardering voor die tomeloze inzet van initiatiefnemers.”

Creatieve ideeën

De Stimuleringsregeling Recreatie en Toerisme is bedoeld voor ideeën die bijdragen aan de beleving van de gemeente Emmen. Zo heeft de Stadsboerderij ’t Nije Hoff een bedrag ontvangen voor de aanleg van een educatief ‘beleefpad’ voor kinderen. Andere projecten die subsidie kregen zijn: de Booënfietsroute (Historische Vereniging Nei Schoonebeek); het ontsluiten van de bewoningsgeschiedenis van het Bargerveen (Veenloopcentrum); de ontwikkeling van de Van Gogh wandelroute (plaatselijk belang Nieuw-Amsterdam); de landschapsherinrichting bij de silo (Vereniging Dorpsarchief Nieuw-Amsterdam / Veenoord); de realisatie van erfgoedlocatie Bargerschans in Erica (Historische Kring Erica); ontwikkeling van een interactieve wandelroute door het Rensenpark en centrum Emmen (stichting JAR) en het project ‘Onzichtbaar Licht’ van het Drents Veenland en ASTRON over de natuurlijke duisternis, sterrenhemel en licht.

Recreatieve en toeristische beleving vergroting

Recreatie en Toerisme zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling in de regio. Met de stimuleringsregeling zet de gemeente Emmen in op groei van het aantal bezoekers, de bestedingen en een langer verblijf van toeristen. Ook in 2023 kunnen ondernemers weer een aanvraag indienen. Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de subsidie zijn te vinden op emmen.nl/recreatie-en-toerisme.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!