Het Glazen Huis in Emmen haalt ruim 38 duizend euro op

glazenhuis-emmen-2022Emmen/Regio – Het Glazen Huis in Emmen heeft tijdens de afgelopen 4 dagen € 38.691,25 opgehaald voor Stichting Jarig Job!

Vier dagen lang stond het Glazen Huis op de stadsvloer van Emmen, waarbij de vrijwilligers van streekomroep ZO!34 en het Drenthe College de handen ineen sloegen om zoveel mogelijk geld op de halen voor het goede doel.

“Ik had dit nooit verwacht”, zegt de totaal verbaasde en enthousiaste organisator Wesly Struik van ZO!34. “Het is een jaar waarbij mensen het financieel niet makkelijk hebben, dus dat er dan zo’n bedrag wordt opgehaald is ongekend.”

De opbrengst van de negende editie van het Glazen Huis Emmen gaat naar Stichting Jarige Job. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Met de opbrengst van het Glazen Huis kan Jarige Job 1.105 verjaardags-boxen schenken. In een verjaardags-box zitten onder andere cadeautjes, traktaties op school en versieringen.
Door heel het land worden per jaar duizenden kinderen geholpen door de stichting. Ook in Zuidoost-Drenthe worden er kinderen blij gemaakt met verjaardags-boxen. Alleen in de gemeente Emmen worden al elfhonderd gezinnen blij gemaakt met een cadeautje. De stichting werkt in deze regio samen met de voedselbank en Stichting Leergeld.

(Foto: ZO!34)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!