Initiatieven Waarderingsprijs 2023 hele maand december insturen

Winnaar-Waarderingsprijs-2022-Folk-an-de-Gruppe-Nieuw-SchoonebeekEmmen/Regio – Initiatieven voor de Waarderingsprijs 2023 kunnen gedurende de gehele maand december nog ingestuurd worden. Het is voor de vierde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt.

Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2022 (of dat nog steeds doen), kunnen meedingen naar de prijs. Ideeën hiervoor kunnen gedurende de hele maand december worden ingediend bij de gemeente.

Hoe werkt het?

Elke inwoner van de gemeente Emmen kan de hele maand december een initiatief indienen. Het initiatief mag een idee, plan of project uit eigen buurt zijn of uit een andere buurt binnen de gemeente Emmen. Uit de inzendingen selecteert de een jury een aantal initiatieven. Inwoners kunnen daarna in de maand februari 2023 stemmen.

Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. De bekendmaking van de winnaar is op dinsdag 21 maart 2023, tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners. Stemmen kan digitaal of op papier. Meer informatie staat op emmen.nl/waarderingsprijs.

Voorwaarden
• Het moet gaan om een organisatie, groep of vereniging die actief is binnen de gemeente Emmen.
• Er werken vrijwilligers aan mee
• Het heeft een maatschappelijk belang
• Wanneer het initiatief ooit meegedaan heeft aan de Waarderingsprijs, dan kan het niet nog een keer ingediend worden

• Het idee, project of initiatief:
– vond plaats in 2022;
– werd eventueel vóór 2022 gestart;
– hoeft niet beëindigd te zijn in 2022

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Ik heb veel waardering voor die grote groep inwoners, die iets doet voor hun buurt of wijk. Met deze prijs willen we dat nog eens benadrukken. Er zijn overal mooie initiatieven. Ik ben benieuwd wie de opvolger van de winnaar van vorig jaar -Folk an de Gruppe- wordt.”

Foto: winnaar 2022 -Folk an de Gruppe-

error: De inhoud van deze website is beschermd !!