Gebrek aan onderdak brengt Weggeefwinkel Klazienaveen in de problemen

Ilona-Stuiver_MSL5066WKlazienaveen-Noord –  Weggeefwinkels zijn intussen blijkbaar een landelijk noodzakelijk fenomeen geworden. De 43-jarige Ilona Stuiver uit Klazienaveen-Noord vatte het idee op om ook in haar woon- en leefomgeving een weggeefwinkel op te starten en toog naar de gemeente Emmen. Na een eerste toezegging haakt de gemeente nu helaas af!

“te druk”

Na in eerste instantie een mondelinge toezegging ontvangen te hebben, krabbelt de gemeente Emmen nu helaas terug. Als reden gaf de gemeente in een tweede gesprek aan dat het “wel eens te druk zou kunnen worden.” Logisch toch” , zegt de 43-jarige Stuiver, “dat zou best eens kunnen in deze moeilijke tijden met hoge energieprijzen en lage inkomens. Maar te druk op de door mij beoogde locatie? Mijns inziens is een school drukker dan een aantal mensen die vrij kunnen parkeren of op de fiets komen en gebruik maken van één van de in- uitgangen van het pand dat nu leeg staat. En het is niet eens iedere dag, en maar slechts een paar uurtjes!”

Ilona-Stuiver_MSL5080W
Ilona Stuiver op de door haar beoogde locatie. Voldoende ruimte!

Alhoewel: op het moment van het maken van een paar foto’s waren er plotseling enige werkactiviteiten in het voormalige schoolgebouw waar te nemen. Het gaat hierbij om het oude MAVO-pand aan de Voeghoutenstraat in Klazienaveen en dat als laatste in gebruik was door OBS De Spil.

Probleem

Nadat Stuiver de toezegging ontving voor een tweetal lokalen in de hierboven genoemde locatie, heeft ze vrijwel direct activiteiten ontplooid via haar nieuwe Facebookpagina ‘Weggeefwinkel Klazienaveen.’  Enkele honderden reacties was het gevolg, en veel ingeleverde kleding en andere spullen. Het ligt nu zelfs al in haar woonkamer opgeslagen. Echter enige tijd na de in eerste instantie toegezegde ruimte van twee lokalen, trekt de gemeente zich helaas terug. Hiermee is de inmiddels 43-jarige inwoonster van Klazienaveen-Noord opgezadeld met een probleem: wel veel spullen en geen locatie!

Stuiver is nu druk doende met het zoeken naar een andere locatie. “Er is veel behoefte, ook in Klazienaveen en omgeving, aan nette gratis tweedehandskleding. En het is toch goed dat kleding hergebruikt kan worden?” benadrukt Stuiver . Dus als er ondernemers zijn die Ilona Stuiver kunnen en willen helpen met onderdak voor haar Weggeefwinkel Klazienaveen? Ilona houdt zich van harte aanbevolen. Een eenvoudige ruimte, deel in een loods, of een andersoortige, tijdelijk leegstaande ruimte zou haar al bijzonder helpen. “Al is het maar voor een halfjaartje” zegt Ilona.

Contact opnemen met Ilona Stuiver kan via een van de onderstaande Facebookpagina’s.

Facebookpagina Ilona Stuiver of
Facebookpagina Weggeefwinkel Klazienaveen

error: De inhoud van deze website is beschermd !!