Kinderen lopen pakjes mis door wegvallen sponsor Sinterklaasactie Humanitas

humanitas-sinterklaasactie-foto-humanitas-emmen-2022WRegio – Ruim honderd kinderen uit minimagezinnen dreigen volgend jaar een sinterklaascadeautje mis te lopen doordat Humanitas Emmen/Borger-Odoorn een belangrijke sponsor ziet afhaken.

Het budget voor de sinterklaasactie daalt daardoor met ruim vijftig procent. Als er geen nieuwe geldschieter komt worden veel kinderen in Emmen en Borger/Odoorn daar volgend jaar december de dupe van.

400 kinderen

De Humanitas Sinterklaasactie bestaat al ruim dertig jaar. In 2022 werden ruim bijna 400 kinderen in Zuidoost-Drenthe verrast met een pakje in hun schoen. Voor het eerst ging de ‘Sint’ ook bij Oekraïense vluchtelingenkinderen langs.

‘Een drama in de maak’, omschrijft Humanitas-voorzitter Cees van de Grift de situatie. ‘Na pakjesavond komt iedereen met blije gezichten op school om over zijn of haar cadeautjes te vertellen. Als je dan niet mee kunt praten is dat voor een kind is dat heel erg. Dankzij de vrijwilligers en sponsoren van de Sinterklaasactie kunnen we jaarlijks heel veel kinderen toch een pakje in de schoen bezorgen. Het is gewoon rot dat dat er volgend jaar fors minder dreigen te worden’, kijkt de bestuurder vooruit.

Humanitas zet volgens hem alles op alles om dit doemscenario te voorkomen en gaat dus intensief op zoek naar een nieuwe sponsor of sponsoren. Van de Grift benadrukt dat het bij de weggevallen sponsor niet om een lokale onderneming gaat. ‘Het gaat om sponsorgeld dat we vanuit Humanitas-hoofdkantoor ontvangen. In Emmen en Borger-Odoorn blijven de ondernemers ons steunen en daar zijn we blij en dankbaar voor. Net als voor de vele ‘hulpsinterklazen’ die elk jaar opnieuw helpen bij het kopen, inpakken en verspreiden van de pakjes.’

error: De inhoud van deze website is beschermd !!