Joly de Bie exposeert in Facet Klazienaveen

RABO-FACET-bibliotheek-2022-MSL06975WebKlazienaveen – Vanaf vrijdag 11 november exposeert Joly de Bie in Facet Klazienaveen. De Bie gaat op deze dag tijdens de opening vertellen over zowel haar tekeningen en schilderijen, alsook haar liefde voor katten.

De expositie van Joly de Bie bestaat uit tekeningen en schilderijen van voornamelijk katten. Een aantal jaren geleden sloot Joly de Bie zich aan bij een schilder-/tekengroep in haar dorp Schoonebeek. In deze periode kwam ze er al vrij snel achter dat het tekenen en schilderen van katten haar grote passie is. In de daarop volgende jaren heeft zij zich gewijd aan het maken van meerdere kattenschilderijen.

Liefde voor katten

Dat haar liefde voor katten verder gaat, blijkt wel. Sinds 2019 gaat Joly samen met een dorpsgenoot langs boerderijen in en rondom Schoonebeek, om in overleg met de boer boerderijkatten te laten castreren en steriliseren. Op deze manier gaan zij ziektes, inteeltkatjes en ‘overbekatting’ tegen. Inmiddels zijn hierdoor ruim 80 katten geholpen. Hierdoor heeft Joly onlangs besloten om een stichting in het leven te roepen. De opening op vrijdag 11 november in Facet Klazienaveen van deze expositie en de oprichting van Stichting kattenhulp PETIT vallen daarom naadloos samen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!