Bloody Basics doneert aan Hondsrug College

Bloody-Basics-webRegio – Afgelopen maandag leverden drie medewerksters van de Stichting Bloody Basics, een organisatie die menstruatiearmoede in ons land wil aanpakken, een kastje met daarin gratis menstruatieproducten aan het Hondsrug College. Volgens de organisatie heeft een op de tien Nederlandse vrouwen geen geld voor maandverband of tampons.

Taboe

In veel situaties rust er nog steeds een taboe op dit onderwerp. Leerlingen kunnen zich bezwaard voelen om aan anderen te vragen of ze extra menstruatieproducten bij zich hebben. ‘Dat taboe willen we graag doorbreken’, aldus Monique Robben, een van de initiatiefneemsters van het Hondsrug College. Op scholen die menstruatieproducten aanbieden wordt er meer gesproken over dit onderwerp.

Menstruatiearmoede

Menstruatiearmoede is een groot probleem in Nederland. Mensen die onder de armoedegrens, of van een minimumbedrag moeten leven kunnen moeite hebben om menstruatieproducten te kopen. Door deze onwenselijke situatie kan een leerling naar huis gaan of thuisblijven. Dit komt helaas nog te vaak voor. Daarom nam Monique Robben contact op met de Stichting Bloody Basics en is de school daarnaast aangemeld als MUP (Menstruatie Uitgiftepunt) bij het Armoedefonds.
In alle gebouwen van het Hondsrug College komen kastjes met gratis maandverband en tampons te hangen. Maandag werd het eerste kastje in ontvangst genomen door leerlingen van de MR in gebouw de Brink.

Op de foto van Ruud Bennaars vlnr: Anmarij Dijkstra, Rixt van Dongera, Ylse Afke Roersma (van de Stichting Bloody Basics), Lisa Krijger, Mirte Reuvers (MR Hondsrug College) en Monique Robben (portefeuillehouder leerlingzaken)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!