Facet biedt woningeigenaren hulp bij aanvraag isolatie-subsidie

RABO-FACET-bibliotheek-2022-MSL06975WebKlazienaveen/Regio – Drentse woningeigenaren komen mogelijk in aanmerking voor subsidie voor het aanbrengen van isolatie aan/in hun woning. Facet biedt woningeigenaren hulp bij het aanvragen van de isolatie-subsidie.

Drentse woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum, kunnen vanaf maandag 3 oktober via www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie bekijken of zij in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie van provincie Drenthe. Woningeigenaren die het lastig vinden om de vragenlijst op deze site te doorlopen kunnen hulp krijgen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheken in Drenthe. In de gemeente Emmen is dat bij Facet. Medewerkers van Facet helpen graag bij het beantwoorden van de vragen en het vinden van de juiste informatie om de aanmelding voor subsidie te kunnen doen.

Facet biedt hulp

In Facet Emmen centrum is het informatiepunt geopend op dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur en op donderdag van 10:00 tot 12:00 uur, in Nieuw-Amsterdam op maandag van 15:00 tot 17:00 uur, in Klazienaveen op woensdag van 13:00 tot 15:00 uur en in Emmer-Compascuum op donderdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Woningeigenaren die gebruik willen maken van de ondersteuning in bibliotheken dienen het wachtwoord van e-mail en inloggegevens van hun DigiD mee te nemen. Facet biedt gratis de cursus ‘Aan de slag met je DigiD’ aan voor mensen die nog geen DigiD hebben.

Iedereen kan meedoen

Facet vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de digitale samenleving. Ook de mensen die extra hulp nodig hebben. Via het Informatiepunt Digitale Overheid biedt Facet daarom mensen praktische hulp bij digitaal contact met de overheid. Bijvoorbeeld door informatie te geven waarmee je verder kunt. Of door te verwijzen naar de juiste organisatie. Ook helpt Facet met cursussen bij het aanleren van digitale vaardigheden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!