Winst voor Emmer honkballers in Winschoten

6-derde-honkman-Fernando-Acevedo-4 Regio – Zondag 25 september stond voor het eerste herenteam van de Bedrocks de uitwedstrijd tegen de Winschoter Honk- en Softbal Club op het programma. Bedrocks zijn koploper in de competitie maar hebben het over het algemeen lastig met WHSC de nummer drie op de ranglijst.

Ook dit keer waren de teams weer aan elkaar gewaagd. Onder een heerlijk herfstzonnetje starten de Bedrocks voortvarend. Geholpen door een paar verdedigende foutjes van WHSC kwamen Emmenaren op een 0-2 voorsprong. Bij de Bedrocks startten, als vanouds, Melvin Brandjes op de heuvel en zijn broer Robin achter de plaat. 1-Melvin-Brandjes-op-de-heuvel-5 De Groningers kwamen in de eerste drie inningen niet tot scoren mede door uitstekende acties van derde honkman Fernando Acevedo en vijf vangballen.In de 4e inning kwam WHSC op een 3-2 voorsprong door een tweetal honkslagen en een paar slordigheden in de Emmer defensie. 9-Benjamin-Houthuyzen-2De Emmer slagmensen kregen weinig grip op de Winschoter pitcher en kwamen pas in de 5e inning weer op gelijke hoogte door honkslagen van Benjamin Houthuyzen, Marijn Mast en Robin Brandjes.

WHSC nam in de 6e inning wederom de leiding 4-3. De 7e inning was voor de Bedrocks de laatste kans om aan de goede kant van de score te komen. Door honkslagen van Fernando Acevedo en Kilian Alderlieste en wat hulp van de Winschoter verdedigers wist Bedrocks nog twee runs te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt kwam WHSC niet meer tot scoren door drie acties, waaronder een dubbelspel, van uitblinker Fernando Acevedo. Eindstand 4-5 voor de Bedrocks.10--Kilian-Alderlieste-3

Voor de Bedrocks H1 staat er dit honkbalseizoen nog één wedstrijd over twee weken in Hardenberg tegen de plaatselijke Cubs op het programma.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!