Symposium ‘Samen tegen eenzaamheid’

AtlasTheater-MSL02349Emmen/Regio – Facet organiseert een symposium ‘Samen tegen eenzaamheid’. Onder de actie ‘IedereenZSaam’ wordt in een samenwerking met diverse instanties een poging gedaan om eenzaamheid iets in te dammen.

Met IedereenZSaam wordt er een centrale plek geboden om te ervaren wat er in Emmen gebeurd op het gebied van eenzaamheid. Samen willen we het lokale netwerk over eenzaamheid vergroten, betrokkenen inspireren en nieuwe samenwerking stimuleren. Daarbij informeren we met feiten, kennis en onderzoek. IedereenZSaam is een samenwerking met cultuur, onderwijs, het sociale domein, het bedrijfsleven, de gemeente en de inwoners van Emmen. Hiermee bundelt Facet de krachten om samen aan de slag te gaan met het thema eenzaamheid.

Symposium

Op woensdag 5 oktober organiseert Facet een symposium. Nieuwe ontmoetingen en nieuwe acties en samenwerking staan hier centraal. Het symposium is voor inwoners, studenten, ondernemers, professionals en beleidsmakers. Voor iedereen die met het thema eenzaamheid werkt of hier aan wil bijdragen.

Programma

Het symposium heeft een zeer gevarieerd programma. In het plenaire gedeelte delen experts hun kennis en doe je mee aan ‘de grote kennisquiz’. Daarna kan er gekozen worden uit verschillende workshops. Volg een workshop over het signaleren van eenzaamheid, een workshop over weten wat werkt of volg een workshop verbinding door middel van dans. Tegelijkertijd kun je in de foyer meedoen met een aantal activiteiten en experimenten én is er voldoende ruimte voor ontmoetingen.

Opgave

Opgave voor het symposium kan via de website van Facet: https://www.facet-emmen.nl/iedereenzsaam.html

Wat: symposium eenzaamheid
Wanneer: woensdag 5 oktober van 13.30 – 18.00 uur
Waar: ATLAS theater Emmen
Kosten: niet bekend

error: De inhoud van deze website is beschermd !!