BMX Kampioen Lieke van der Aa gehuldigd

Huldiging-Lieke-van-der-Aa2022Regio – De dertien jarige Lieke van der Aa, Nederlands en Europees kampioen BMX is donderdag 15 september gehuldigd door wethouder Pascal Schrik voor de door haar behaalde resultaten dit jaar.

Lieke van der Aa werd dit jaar achtereenvolgens Nederlands Kampioen, Europees Kampioen en zelfs bijna Wereldkampioen BMX. Door een paar door haar gemaakte foutjes is dat laatste net niet gelukt.

Veel prijzen

Lieke van der Aa is 13 jaar en woont tegenwoordig in Emmen. Dit jaar deed ze achtereenvolgens mee met het NK, EK en WK van BMX. En met succes. Bij het Nederlands Kampioenschap in Uithoorn op 3 juli werd ze eerste en tijdens het Europees Kampioenschap in Dessel (België) op 10 juli ook. Op het Wereldkampioenschap in Nantes (Frankrijk) werd ze net tweede. Het ging heel goed en Lieke was bijna ook nog wereldkampioen geworden. Lieke: “Ik had het gevoel dat ik kon winnen, maar door een paar foutjes is het helaas net niet gelukt.”

Geweldige prestatie

Pascal Schrik, wethouder sport: “Lieke heeft op haar jonge leeftijd al een geweldige en bijzondere prestatie geleverd. Je moet er heel veel voor en doen en laten om zo’n prestatie te behalen. Ik heb
daar enorm veel waardering voor. Bovendien is ze een inspiratie voor anderen om, op hun eigen manier, ook te gaan bewegen.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!