Anjer Prijs 2022 voor Historisch Klazienaveen

AnjerPrijs-2022-MJJRegio/Klazienaveen – Commissaris van de Koningin, mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Prins Bernard Fonds Drenthe, heeft in Museum De Buitenplaats in Eelde de Drentse Anjer Prijs 2022 uitgereikt aan de Stichting Historisch Klazienaveen.

Voor deze prestigieuze prijs waren drie organisaties genomineerd: St. Beeldentuin de Havixhorst, St. The Bake Shop en de St. Historisch Klazienaveen. Volgens het juryrapport komt de prijs dit jaar toe aan een organisatie die overstroomt van ambitie, heel laagdrempelig werkt en een inspirerend voorbeeld kan zijn voor andere Drentse verenigingen en stichtingen. De Stichting Historisch Klazienaveen laat zien dat het mogelijk is om de geschiedenis van de eigen plek op een makkelijke, toegankelijke en aanstekelijke manier tot leven te brengen.Anjerprijs-2022-Hist-KlazienaveenFoto-2: V.l.n.r. Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout, Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, Jans Jagt, Lammert Schoonewille, André Zwake.

Inspirerend voorbeeld

Volgens de jury kan Stichting Historisch Klazienaveen ‘een inspirerend voorbeeld zijn voor andere Drentse verenigingen en stichtingen’. “Zij laten zien dat het mogelijk is om de geschiedenis van de eigen plek op een makkelijk toegankelijke en aanstekelijke manier tot leven te brengen. Juist ook door actief de samenwerking aan te gaan met andere partijen om zo meer te bereiken. Ze zijn een belangrijke ambassadeur van het dorp en daarmee voor de lokale geschiedenis van Drenthe. Gezien de vele plannen van de stichting kan de jury zich voorstellen dat de prijs van 5.000 euro hier het meest van pas komt”, aldus de jury. Aan de Drentse Anjer Prijs was een bedrag van 5.000 euro verbonden.

Meer lezen over het Prins Bernhard Cultuur Fonds of de Drentse Anjer Prijs? Ga naar de website cultuurfonds.nl.

(Foto-1: Marcel Julian de Jong )

error: De inhoud van deze website is beschermd !!