Tibetaans Empowerment Weekend in Emmen

Lama_rensenparkEmmen/Regio – Het museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in Emmen organiseert een uniek evenement in het weekend van 27 en 28 augustus.

Voor dit evenement ‘Tibetan Empowerment Weekend‘, komt de gerenommeerde Tibetaanse Lama Ding Gung Rinpoche vergezeld door twee Tibetaanse monniken naar Emmen. Het programma bestaat o.a. uit: Tibetaanse puja’s en meditatie, dharma lezingen over de Witte Tara op zaterdag en de Medicijn Boeddha op zondag.

Hoogtepunt op beide dagen is het reciteren van mantra’s door de Tibetaanse monniken. Tijdens het reciteren zal kunstenaar Lama Tashi Norbu (oprichter museum) een live-painting maken van de betreffende Boeddha. Voor de aanwezige deelnemers bijzonder om mee te maken; zo ontstaat een spiritueel kunstwerk. Tevens zal Lama Ding Gung Rinpoche de deelnemers zegenen (Wang) met een Tibetaanse khata, een ceremoniële sjaal.

Het evenement vindt plaats in het museum in Emmen (Rensenpark). Beide dagen van 10.30-17.00 uur. Je hoeft geen boeddhist te zijn, iedereen is welkom. Gratis parkeren:  Kijk voor informatie, tickets en overnachtingsmogelijkheden op www.mocta.nl

(Foto: Marja Rouwenhorst)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!