Jolande Leurink exposeert eigen werk in Facetbibliotheek Klazienaveen

bibliotheek-2022-MSL06975WKlazienaveen – Kunstenaar Jolande Leurink opent haar expositie met eigen werk bij Facetbibliotheek Klazienaveen op vrijdag 5 augustus aanstaande.

De expositie bestaat uit een keuze van eigen werk. Rondom het thema ’Inhoud en Glans’, met bijzondere aandacht voor zogenoemde Troostkunst. Hiermee geeft Leurink een positieve draai aan het verwerken van verdriet. Jolande Leurink (1965) studeerde aan de Academie voor Creatieve Therapie in Nijmegen en heeft al vele exposities gehad. Hiernaast heeft Jolande Leurink ook deelgenomen aan kunstmarkten en diverse kunstroutes.

Na het overlijden van haar vader in 2014 maakte Jolande een troostschilderij voor haar moeder. Ze verwerkte familiefoto’s en de handomtrekken van haar ouders. Het was voor haar een manier om vorm te geven aan haar verdriet. Sindsdien heeft Leurink zich toegelegd op het maken van ‘Troostkunst’. Ze maakt werken waarin allerlei losse, tastbare herinneringen worden verwerkt van een overleden dierbare. Zo maakt ze een tastbare herinnering aan diegene die we verloren hebben.

Unieke urn

De as-kara is een unieke urn in de vorm van een bol. Leurink maakt elke as-kara aan de hand van persoonlijke wensen, zo kan het worden vormgegeven aan de hand van de favoriete kleuren van de overledene. Hierbij is de wens dat het mooie objecten voor in huis zijn, zonder dat er teveel nadruk ligt op de functie van urn.

Wanneer: vrijdag 5 augustus van 19.00 – 20.15 uur
Waar:
Facetbibliotheek Klazienaveen
Van Echtenstraat 24
7891 LM Klazienaveen
Telefoon (0591) 312915

error: De inhoud van deze website is beschermd !!