6-Jarige Mariam zwemt in slechts 2,5 maand af voor A-diploma

erica-Zwemles-2022webErica – Super trots zijn ze in Erica. De 6-jarige Mariam heeft haar A-Diploma zwemmen in slechts 2 ½ maand behaald en zwom af in het bijzijn van zussen en vriendinnen.

Waarom zo snel afzwemmen? Eind juli verhuisd het hele gezin terug naar Libanon. De oom van moeder is leidinggevende bij een bedrijf voor het repareren van schepen. Deze oom woont in Egypte, maar het werk vindt meestal op een scheepswerf plaats in Libanon. Haar vader Khaddam werd daar een baan aangeboden als scheepsmonteur in Libanon.

Om weer onderdak te hebben, is er een huis gehuurd naast een nicht van haar moeder, en gaan wonen in een veilig deel van Libanon. Ook het onderwijs is geregeld, alle kinderen gaan straks naar een particuliere school, Hala komt in klas 6, Farah in klas 3 en Mariam in klas 1. Hun moeder is gediplomeerd docent biologie, maar helaas kan ze hier haar beroep helaas niet uitoefenen. Wellicht liggen er in Libanon meer kansen voor haar. Om hier toch iets om handen te hebben, verrichte moeder, samen met de kinderen, bij de Naoberhoeve wat vrijwilligerswerk.

Hala en Farah hebben hier de aflopen 5 jaar hun zwemdiploma’s A, B en C gehaald en dit zwemseizoen was de 6 jarige Mariam aan de buurt. En dit werd in slechts 2 ½ maand behaald. Z is dan terecht trots op haar A diploma. Natuurlijk zijn ook alle vrienden, bekenden en de medewerkers van het Geert Vos Bad in Erica erg trots op Mariam.

(Foto: eigen foto)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!