Suzuki stapt uit MotoGP en EWC

Suzuki-stopt-met-deelname-MotoGP-en-EWC-en-focust-op-duurzame-investeringen-1webRegio – Suzuki stopt met deelname MotoGP en Endurance World Championship (EWC) en focust op duurzame investeringen met duurzaamheid, alternatieve brandstoftechnologie en koolstofneutraliteit.

Suzuki stopt aan het einde van het huidige MotoGP-seizoen met de topklasse van de motorsport. Ook de deelname met het fabrieksteam aan het Endurance World Championship (EWC) komt na het huidige seizoen ten einde. Suzuki stelt de vrijgekomen middelen beschikbaar voor duurzame investeringen en voor de uitbreiding van het modellengamma in Europa en gaat de komende jaren meer investeren in duurzaamheid, alternatieve brandstoftechnologie en koolstofneutraliteit. Daarvoor maakt Suzuki de zware keuze om na het seizoen van 2022 te stoppen met de MotoGP, alsook met het Endurance World Championship.

Ontwikkeling motoren gaat volop door

Suzuki heeft in overleg met MotoGP-organisator Dorna besloten om eind 2022 de MotoGP te verlaten. Deze beslissing heeft geen gevolgen voor de ontwikkeling van het nieuwe motorengamma, maar biedt meer ruimte om te investeren in duurzame ontwikkelingen en alternatieve brandstoftechnologie. De keuze om de prioriteiten van de bedrijfsvoering te herzien garandeert een solide toekomst in Europa en draagt bij aan de ontwikkeling van het nieuwe modelgamma.

Nieuwe technologie

Na de succesvolle introductie van de nieuwe Hayabusa, de GSX-S1000 en de GSX-S1000GT zal Suzuki dit succes vasthouden en dit jaar nog nieuwe modellen laten zien. Ook volgend jaar wordt het modellengamma verder uitgebreid. Bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen wordt de ervaring en kennis uit de topklasse van de motorsport gebruikt. Tegelijkertijd wordt geconcentreerd op de nieuwste technieken, waarnaar wereldwijd steeds meer vraag ontstaat.Suzuki-stopt-met-deelname-MotoGP-en-EWC-en-focust-op-duurzame-investeringen-2web

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!