Oefenen voor deelname Nationale Diabetes Challenge Festival

NDC_2022-MSL02345WEBKlazienaveen – In de maand mei is er in Klazienaveen ook dit jaar weer een wandelgroep gestart voor deelname aan de Nationale Diabetes Challenge. Nu, na twee maanden van oefenen, staan de circa 20 deelnemers te trappelen voor deelname aan het NDC Festival.

Nationale Diabetes Challenge

Huisartsenpraktijken Wijesinha en Dokwerk namen ook dit jaar het initiatief en pakten de wandelschoenen weer op om mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge. Met de start in de maand mei, om mee te doen voor je eigen gezondheid, zijn er in mei circa 20 deelnemers gestart aan een gezamenlijke, wekelijkse wandeltocht. (of vaker op eigen initiatief) Iedere dinsdag werd en wordt er om 18.15 uur gestart vanaf het Medisch Centrum aan de Koriander in Klazienaveen. Einddoel: deelname aan de finale van het NDC Festival in de week van 19 tot en met 24 september in Arnhem.

In deze laatste week wordt maar liefst 4 keer gewandeld inclusief de finaledag op 24 september. Naast de deelnemers wandelen er ook meerdere zorgverleners mee voor een motiverende ondersteuning en daarnaast een begeleiding op professioneel vlak.  SportBOXX zorgde voor een leuke kortingsbon en, heel toepasselijk, een paar gratis wandelsokken.