Fotofun Emmen ontmoet Van Gogh

Ina-BloemendalWEmmen – Fotofun Emmen is een toegankelijke fotoclub waar de passie voor fotografie ongedwongen en vooral met veel plezier wordt gedeeld. In december 2022 bestaat Fotofun Emmen 10 jaar en dat wordt gevierd met de expositie ‘Fotofun Emmen ontmoet Van Gogh’.

In aanloop naar het Van Gogh jaar 2023 gingen 31 leden de uitdaging aan en lieten zich voor deze expositie inspireren door de natuur, vergezichten, stillevens, kleuren en mensen zoals die door Vincent van Gogh zijn vastgelegd. Dit leverde een bijzondere ontmoeting op tussen de kwast van Vincent van Gogh en de lens van de fotografen van Fotofun Emmen en met trots wordt getoond hoe verleden en heden in een kleurrijk palet samenkomen.

Een van de fotografen liet zich inspireren door het volgen de citaat van Vincent van Gogh: “Wat zou het leven zijn als we niet de moed hadden om iets te proberen? Ik weet niets met zekerheid, maar de aanblik van de sterren doet me dromen.” Ina Bloemendal heeft de moed gehad om iets uit te proberen. Gemorste verf, niets bijzonders, maar uitvergroot lijkt het op de “Sterrennacht” van Vincent van Gogh. En zo werd deze abstracte “Sterrennacht” de winnende foto, die, samen met 32 andere foto’s, van 1 juli t/m 30 september te zien is op de Cultuurweide van het Rensenpark in Emmen.

Meer informatie: https://www.fotofunemmen.nl/2022-05-25/fotofun-ontmoet-van-gogh#body-anchor

(Winnende foto: Ina Bloemendal)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!