Provincie stelt 100.000 euro beschikbaar voor sociaal-culturele activiteiten

Gemeentehuis_mei-2022_MSL8507WRegio – Provincie Drenthe heeft een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Emmen. Vrijwilligersorganisaties zoals dorpshuizen, sportverenigingen en cultuurorganisaties kunnen hierdoor dit jaar opnieuw subsidie aanvragen voor het organiseren van activiteiten.

De provincie Drenthe heeft een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Emmen, onder de noemer ‘frisse doorstart Emmen na corona’. Activiteiten die worden georganiseerd door vrijwilligersorganisaties zijn belangrijk voor de leefbaarheid en vitaliteit in Emmen. Het is belangrijk dat deze activiteiten na de coronabeperkingen weer mogelijk zijn. Vrijwilligersorganisaties hebben tijdens de coronacrisis moeilijke tijden gehad en weinig activiteiten kunnen organiseren. Deze subsidie geeft hen een steuntje in de rug.

Sociaal-culturele activiteiten

Alle typen organisaties die draaien op de inzet van vrijwilligers kunnen een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. De activiteiten kunnen variëren van een yogales tot een cursus bloemschikken. Of van een schilderles tot een sportmiddag.

Aanvragen voor 1 augustus

De subsidie kan per direct aangevraagd worden via het aanvraagformulier op emmen.nl. De aanvraagtermijn loopt tot 1 augustus 2022. Het maximaal te ontvangen bedrag per organisatie is 1000 euro. Als het budget op is, stopt de mogelijkheid voor het aanvragen van een bijdrage.