Winst voor Bedrocks H1 en een gesigneerde bal voor Julian Bennet

Julian-Bennet-met-gesineerde-bal-DSC08069Emmen – Bedrocks H1 verstevigde afgelopen weekend hun 2e positie op de ranglijst. En een gesigneerde bal voor pupil van de week: Julian Bennet. Hij mocht bij deze wedstrijd de eerste bal gooien. Eindstand 18-8.

Het uit Winschoten afkomstige WHSC H1 werd op een koude, grijze en soms miezerige laatste zondagochtend van mei ontvangen op Sportpark Meerdijk.  Beide teams stonden voor de wedstrijd met een gelijk puntenaantal op de tweede plaats in de competitie. Voorafgaand aan het duel mocht pupil van de week, Julian Bennet, de eerste bal gooien en met de Bedrocks mannen op de foto en kreeg hij de gesigneerde bal mee naar huis. scheidsrechter-Davey-Paulussen-(L)-en-Catcber-Robin-Brandjes-DSC08227Bedrocks startte met Melvin Brandjes op de heuvel en zijn broer Robin achter de plaat in de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Davey Paulussen. Beide broers die zich buiten het honkbal ook manifesteren als het goochelduo Brothers Of Mystery, vormden daarbij het centrum van de Emmer verdediging.

WHSC kwam in de eerste inning snel op een 0-2 voorsprong o.a. doordat de natte bal tot tweemaal toe over de eerste honkman heen gegooid werd. De Emmenaren sloegen in de gelijkmakende slagbeurt met acht binnengeslagen punten hard terug. Zeven honkslagen waarvan twee 2-honkslagen door openingsslagman Ben Houthuyzen bracht de stand op 8-2.

In de 2e inning kreeg pitcher Melvin Brandjes slechts vier Winschoters tegenover zich. Twee daarvan stuurde hij met 3-slag terug naar bank en de derde werd uitgevangen door korte stop Marijn Mast. Bedrocks scoorde in deze inning twee runs o.a. door 2e honkman Fernando Acevedo die met twee honkslagen en een 2-honkslag beste slagman voor Bedrocks was. Stand 10-2

In de 3e inning kregen de Winschoters een beetje grip op de Emmer pitches en wisten uit vijf honkslagen vier keer te scoren. De Emmenaren antwoorden echter door vijf runs te scoren mede door een 2-honkslag van catcher Robin Brandjes en een 3-honkslag van linksvelder Bart Jan van der Toom.

In de 4e inning kwam WHSC niet tot scoren. Bedrocks liep drie punten uit door honkslagen van rechtsvelder Leon Niehof en 1e honkman Michel Kraayeveld.

In de 5e inning stribbelde WHSC nog iets tegen met twee binnengeslagen punten. Een uitstekende actie van 3e honkman Harry Boonstra beëindigde de inning en de wedstrijd. Omdat de Bedrocks met 18-8 leidden hoefde de gelijkmakende slagbeurt niet meer gespeeld te worden.

Het komende weekend zijn er geen wedstrijden op de Meerdijk.

(Foto’s: Bert Springer)

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!