Drie culturele projecten in het Rensenpark krijgen subsidie

Rensenpark_2020Regio – Drie culturele projecten in het Rensenpark kunnen in 2022 nieuwe activiteiten realiseren. Provincie Drenthe stelt 35.000 euro beschikbaar hiervoor. Het gaat om Fotofun Emmen, De Nachtwacht van Emmen en Stichting Levende Geschiedenis.

‘Van Gogh’


De genoemde activiteiten hebben allemaal het thema ‘Van Gogh’. Gemeente Emmen wil ruimte geven aan bestaande en nieuwe culturele initiatieven in het Rensenpark. Bijvoorbeeld buitenexposities, culturele festivals of culturele invulling voor beschikbare ruimtes. Dit staat in de cultuurnota 2022-2024 ‘De Waarde van Cultuur’. “Het Rensenpark is dé plek voor kunst, cultuur en innovatie in Emmen. Door deze bijdrage moedigen we culturele activiteiten aan voor jong en oud, want cultuur zorgt verbinding. En deze activiteiten geven alvast een mooie opmaat naar het Van Gogh Jaar 2023”, aldus wethouder Dewy Leal.

Fotofun Emmen

In december bestaat fotografieclub Fotofun Emmen 10 jaar. Om dit te vieren realiseert een groep actieve fotografen in de zomer een buitenexpositie in het Rensenpark op het expositie-eiland tegenover Cho50+. De expositie is geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

De Nachtwacht van Emmen

Nachtwacht_Emmen_6080Stichting De Nachtwacht van Emmen is een nieuw project gestart, namelijk: het schilderen van alle zelfportretten van Van Gogh. Ook is het project ‘De Legende van Rembrandt’ gestart. Beide zijn gratis te bezoeken in het Savannegebouw in het Rensenpark. Eerder heeft stichting De Nachtwacht van Emmen een zo natuurlijk mogelijke kopie van het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt geschilderd. Zo’n 70 vrijwilligers werkten mee aan dit project. Sinds de opening in februari 2017 heeft het project bijna 60.000 bezoekers ontvangen.

Stichting Levende Geschiedenis

In het najaar organiseert Stichting Levende Geschiedenis een interactief spel voor de hele familie met als thema Van Gogh. Tijdens het spel komt de geschiedenis tot leven. En jij als bezoeker speelt zelf de hoofdrol. Tijdens het oplossen van een mysterie leer je meer over Vincent van Gogh. Het zogenoemde ‘theaterspel’ speelt zich af door het hele Rensenpark.