Eerste Veenrit van oale brommers met een ludieke aftrap

1eVeentocht_Kruidenveld_MSL8706WKlazienaveen – De allereerste Veenrit van oale brommers met leden van Bromfiets-oldtimerclub De Reutel werd zondagochtend op een wel heel ludieke wijze ingewijd. Enkele leden van de toneelgroep Kruudmoes wilden op het allerlaatste moment ook nog deelnemen.

Jan Vos, die samen met zijn broer de organisatie van de 1e Veenrit had, hebben een ruim 70km lange toertocht door het veengebied, langs kanalen en zandpaden uitgezet. Meer dan 70 brommers van  oud tot heel oud, van eenvoudig tot prachtig gerestaureerde exemplaren, kwamen hun eigenaren met hun oldtimer op de toertocht af en reden mee.

Ludieke aftrap

(met een kort filmpje onderaan)

Op het allerlaatste moment wilden er nog eens twee kandidaten met hun oude motor meerijden. Maar ja hij deed het niet. Dus werd het oude gevaarte maar het terrein opgeduwd. Met een leuk stukje toneelspel, uitgevoerd door twee leden van de plaatselijke toneelgroep Kruudmoes, werd het een ludieke aftrap van de 1e Veentocht. De start vond plaats vanaf het buurthuis Het Kruidenveld in Klazienaveen.Toneel_Kruidenveld_MSL8589W1eVeentocht_Kruidenveld_MSL8627W1eVeentocht_Kruidenveld_MSL8666W

Kort filmpje van circa 2min. en 31sec.