Geen blindgangers aangetroffen bij bouw nieuwe duikerbrug

CABOT_duikerbrug-2022WKlazienaveen – De toegangsbrug naar het Cabot/Norit terrein is vervangen door een nieuwe duikerbrug. De oude brug werd vijftig jaar geleden gebouwd en was dringend aan vervanging toe.

Er is lang over gesproken, maar eindelijk ligt de nieuwe duikerbrug er dan, de toegang naar de Cabot  fabriek aan de mr. Ovingstraat. Eigenaar van de brug, de gemeente Emmen, was verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van het project. Het vervangen van de oude brug heeft ongeveer 260.000 euro gekost. De oude brug had z’n beste tijd gehad en is helemaal verwijderd. Er ligt nu een duikerbrug die weer jaren mee kan.

Zoektocht naar blindgangers

Cabot_brug-01476
De 50-jaar oude brug als toegang naar het Cabot-fabrieksterrein (2021)

Het was nog even spannend tijdens het werk: in de Tweede Wereldoorlog is de fabriek gebombardeerd. Er hadden niet-ontplofte bommen (blindgangers) in het water kunnen liggen. Er is daarom een uitgebreid explosievenonderzoek gedaan. Gelukkig werd er niets gevonden en kon de nieuwe brug veilig geplaatst worden. De Norit Activated Carbon onderneming is enige tijd geleden overgenomen door One Equity Partners (OEP). In 2012 werd de Norit nog overgenomen door het Amerikaanse Cabot Corporation in Boston voor 800 miljoen euro, en nu dus door One Equity Partners.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!