CityTour KNBSB strijkt neer op Emmer marktplein

20220514_130932Emmen – Afgelopen zaterdagmiddag 14 mei hebben tientallen kinderen en ook volwassenen kennis gemaakt met de nieuwe spelvorm en afgeleide van het reguliere honkbal: ‘Baseball5’. Op het markplein van Emmen was namelijk de CityTour van de KNBSB neergestreken en werd de gelegenheid gegeven om het spelletje ‘Baseball5’ te spelen.

Deze variant van honkbal en softbal wordt zonder knuppels en handschoenen gespeeld en heeft daarnaast ook een kleiner speelveld nodig. De bal die hierbij gebruikt wordt is van een zacht rubberachtig materiaal gemaakt en dat maakt het spelen zonder handschoenen mogelijk.

Bij het normale honk-  en softbal wordt de bal het veld ingeslagen met een knuppel maar bij Baseball5 wordt dat met de blote hand of vuist gedaan. Verder zijn de spelregels eenvoudiger en het kan vrijwel overal gespeeld worden. Zoals op een plein, grasveld, kunstgrasveld en zeker ook in een sporthal of gymzaal. Vanwege genoemde redenen is is Baseball5 vooral voor scholen een ideale sport om in het lesprogramma op te nemen.

Uitleg spel

Met hulp van de Emmer vereniging Bedrocks en de twee internationals Melvin Brandjes en Fernando Acevedo, beiden ook uit Emmen, kregen belangstellenden uitleg over het spel. De kinderen die meededen hebben allemaal een bal mee naar huis kunnen nemen.DSC05347DSC05829DSC05320

Slagkooi

Ook in de slagkooi hebben veel kinderen geproefd hoe het is om een bal hard weg te slaan met een echte honkbalknuppel zoals bij honkbal gebeurd en in het Pitching Target kon je testen hoe zuiver je kon gooien. Bij Bedrocks Emmen zijn er honkbalteams voor vrijwel alle leeftijden. Info: www.bedrocks.nl slagkooi-bedrocks_MSL8368WDSC05396

Bert-Springer_MSL8495 (Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!