Waarderingsprijs 2022 voor ‘Folk an de Gruppe’

Winnaar-Waarderingsprijs-2022-Folk-an-de-Gruppe-Nieuw-SchoonebeekRegio – De Waarderingsprijs 2022 gaat naar ‘Folk an de Gruppe’. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de Waarderingsprijs 2022 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overleg Partners in het ATLAS Theater. Op de foto: v.l.n.r. Marieke Grooten; Eric-Blaauwe; Johnnie-Herbers.

Afgelopen dinsdagavond 10 mei 2022 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2022 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Het is de derde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt. Van de drie genomineerden gingen de vrijwilligers van ‘Folk an de Gruppe’ uit Nieuw-Schoonebeek met de prijs naar huis; een cheque van € 1.000,– en een bos bloemen. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Het is mooi om te zien hoe betrokken de inwoners zijn. Hoe actief de vele vrijwilligers in onze gemeente zijn. In veel verschillende vormen. Zij maken hun wijk, buurt of dorp een stukje mooier. Ook dit jaar zijn verschillende initiatieven ingediend waarop ruim duizend keer is gestemd. Wij juichen dat van harte toe door de uitreiking van de Waarderingsprijs.”

Drie initiatieven

Dit jaar waren er drie initiatieven genomineerd:
• Folk an de Gruppe
Een folkfestival met allerlei activiteiten voor jong en oud in Nieuw-Schoonebeek.
• Kei-monument Barger-Oosterveld
Een mooier centrum van Barger-Oosterveld door het plaatsen van een speciaal keimonument.
• Boerenkatjes
Evenwicht in het aantal boerenkatten en zwerfkatten en het tegengaan van zwerfkatten.

Stemmen

In de periode 21 februari-12 maart konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente Emmen. De jury heeft daaruit drie initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand april stemmen, digitaal of op papier. Er zijn meer dan 1.000 stemmen uitgebracht.

Folk an de Gruppe

Een folkfestival met allerlei activiteiten voor jong en oud in Nieuw-Schoonebeek. Dit is een muziekfestival (met eten en drinken) wat volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Je hoort er verschillende soorten folksmuziek, maar er is ook aandacht voor lokaal talent. Daarnaast organiseert het festival ook veel voor kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen veel mee van deze kunst en cultuur.