Scouting Erica viert eindelijk het 75-jarig bestaan

scouting-75jaar-2022-1WRegio/Erica –  Het is 1 mei 1945, de dag dat in Erica de scouting vereniging werd opgericht. Het 75-jarig bestaan kon, na een uitstel van twee jaar, eindelijk op zondag 1 mei 2022 gevierd worden met een feestelijke bijeenkomst.

Om het 75-jarig feest extra te benadrukken was ook wethouder René van der Weide present om het startsein voor deze middag te geven. Samen met de voorzitter van de  scouting vereniging en de voorzitter van de Stichting Scouting op Erica, werd er een beukeboom geplant. Precies op de plek waar het in voorjaar een oude, dode beukeboom, het veld moest ruimen.

Deze middag was er ook een tentoonstelling ingericht met veel foto en film materiaal van de afgelopen 75 jaar. Leuke herinneringen werden er hierbij door leden en oud-leden en andere belangstellenden opgehaald, en dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. scouting-75jaar-2022-2Wscouting-75jaar-2022-3WOp de foto’s, gemaakt door  Marielle Hensums, zijn wethouder René van der Weide en voorzitter van de Stichting Scouting op Erica, Harry Platzer. Zij namen dapper de schep in de hand om het gat te vullen waarin zojuist een nieuwe beukeboom is geplant.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!