MKB Inkoopsymposium voor lokale ondernemers

FC-Emmen-stadion-2019-webRegio – De gemeente als opdrachtgever, wie wil dat niet? Maar hoe werkt dat eigenlijk? En kom je er wel tussen als kleine ondernemer? En hoe werkt een gemeentelijke aanbesteding?

Speciaal voor ondernemers uit de regio organiseert Ondernemend Emmen op initiatief van de gemeente Emmen donderdag 19 mei het MKB Inkoopsymposium. Wethouders Guido Rink (Economie) en Jisse Otter (Financiën) willen graag zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers voor de gemeentelijke opdrachten en projecten. Door te investeren in de lokale en regionale ondernemers, wordt ook de lokale en regionale economie gestimuleerd. Rink merkt dat vooral de kleinere ondernemers in de regio twijfelen om in te schrijven op een gemeentelijke aanbesteding. Zo ontstond het idee voor het inkoopsymposium. “Door te laten zien hoe ons inkoop- en aanbestedingsbeleid werkt, hopen we de lokale ondernemers te enthousiasmeren en te motiveren om juist wel in te schrijven op een opdracht.”

Regionaal kennis delen en expertise benutten

Tijdens het symposium vertellen de inkoopdeskundigen van de gemeente hoe een aanbestedingstraject werkt. Ook vertellen een aantal ondernemers over hun ervaring met de gemeente als opdrachtgever. Zo krijgen geïnteresseerde ondernemers een reëel beeld bij het zaken doen met de gemeente. Wethouder Otter benadrukt de meerwaarde van het delen van kennis en ervaring over het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid. “Door nog beter samen te werken op lokaal niveau, kunnen we de economie en werkgelegenheid in onze regio verder stimuleren en versterken.”

FC Emmen

Het symposium vindt plaats op donderdagmiddag 19 mei a.s. om 15.00-17.00 uur bij FC Emmen. Dick Lukkien succesvol als trainer-coach bij FC Emmen trapt op ludieke wijze de bijeenkomst af. Na de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Geïnteresseerde ondernemers (mkb of ZZP) kunnen zich aanmelden via de website van Ondernemend Emmen www.ondernemendemmen.nl/bijeenkomsten