Zwaar bevochten overwinning in Leek voor Bedrocks heren 1

6 H1 Kilian Alderlieste DSC04932Regio/Leek – Zondag 1 mei moesten beide herenteams van Bedrocks in Leek toch aan de slag tegen Knights 1 en 2. Het werd een zeer zwaar bevochten overwinning voor de heren 1 van de Bedrocks.

Heren 2

In de morgen speelde Bedrocks 2 tegen Knights 2 waarbij Davey Paulussen voor Bedrocks op de heuvel als startend werper begon. De eerste inning kwam Bedrocks niet tot scoren en in de gelijkmakende slagbeurt van de Knights kreeg Paulussen slechts twee honkslagen tegen, maar de Knights wisten daarbij ook twee runs te maken. In de tweede inning incasseerden de Emmenaren weer 2 runs mede door een prachtige 3-honnkslag van Duncan de Boer, 0-4. 2 H2 Scotty van den Berg DSC04137In de laatste inning scoorden de Emmenaren 1 run en met Scotty van den Berg op de heuvel kwamen de Leeksters niet meer tot scoren dit mede door een prachtige vangbal van rechtsvelder Hermen van Sloten. Met de 4-1 eindstand toonde trainer/coach Albert Ramaker zich niet ontevreden.

Heren 1

In de middag speelden Leekster en Emmer eerste team tegen elkaar met voor Bedrocks in het centrum van de verdediging de gebroeders Brandjes. Melvin op de heuvel als Pitcher en Robin achter de plaat als Catcher. De Emmer mannen leken de concentratie te missen begonnen zeer moeizaam aan de wedstrijd. Na de derde inning was het net als in de eerste nog steeds 1-1. 5 H1 Bart Jan van der Toom Honkslag DSC04358In de vierde inning produceerde alleen Bart-Jan van der Toom een honkslag en door dat er een drietal slagmannen op vier wijd naar het honk konden, kon van der Toom ook de enige run maken. Maar Knights pareerde met twee runs, 3-2. Die achterstand leek de wekker voor de Emmer mannen en er kwam wat meer scherpte in hun spel. Door honkslagen van Robin Brandjes en Harry Boonstra in de 5e inning kwam Brandjes over de thuisplaat en gelijkmaken scoorde Leek niet, 3-3. Met een 2-honkslag van Melvin Brandjes en een honkslag door Kilian Alderlieste konden de Bedrocks in de 6e en laatste inning nog drie runs maken. 1 H2 Davey Paulussen als catcher DSC04185Ondanks mooie honkslagen van de Leeksters Martijn van der Donk en Jesper Martens wist het Emmer veld van scoren af te houden door onder meer een fraaie vangbal van Davey Paulussen die na zijn optreden in het tweede team als Pitcher en Catcher een uitstekende invalbeurt maakte in Bedrocks 1 als rechtsvelder. Beste slagmannen bij de Emmenaren waren Marijn Mast en Robin Brandjes met elk twee honkslagen. Ondanks de 3-6 winst was trainer/coach niet geheel tevreden over het optreden van zijn team.

Het komende weekend zijn er geen wedstrijden.

(Foto’s: Bert Springer)