Online boodschappen doen succes voor Voedselbank Zuidoost Drenthe

voedselbank-2022WRegio – Het online boodschappen doen voor de Voedselbank Zuidoost Drenthe mag nu al een groot succes genoemd worden. De inwoners van Zuidoost-Drenthe doen massaal online boodschappen voor de voedselbank.

Deze nieuwe manier van doneren via de website www.voedselbankzuidoostdrenthe.nl  is al sinds enige tijd mogelijk en dit heeft de voedselbank tot nu toe ruim 1000 euro opgeleverd. De organisatie voorziet zeshonderdvijftig huishoudens in de regio wekelijks van een voedselpakket.

Afrekenen via iDeal

Wie bijvoorbeeld een pak rijst, fles afwasmiddel of een zak aardappelen wil doneren kan dit doen via de doneer boodschappenknop op de website van de voedselbank. Je klikt op een fles wasmiddel, een pak rijst, of een zak appels en rekent via iDeal af. Voorzitter Ton Sleeking: ‘Mensen maken niet zo snel 50 cent of een euro als gift over. Het kopen van een pak thee voor 49 cent of een brood voor 1,89 cent voelt toch heel anders.’

Geld hard nodig

Sleeking noemt de boodschappensteun een uitkomst. ‘Het geld is hard nodig omdat we steeds minder producten geschonken krijgen van supermarkten. Goederen waarvan de verkoopdatum bijna verstreken is gaan met hoge kortingen de winkel uit. Als voedselbank moeten we dus meer inkopen om de wekelijkse voedselpakketten te vullen. De boodschappendonaties zijn daarom een welkome aanvulling’, aldus de bestuurder. Op dit moment zijn er reeds enkele tientallen producten, variërend van eieren tot lasagne en wc-papier tot koffie, via de site verkrijgbaar. Bedoeling is het aanbod de komende tijd verder uit te breiden.