Dodenherdenking woensdag 4 mei

dodenherdenking-2019_0108Klazienaveen – Dit jaar gaat de Oecumenische werkgroep Klazienaveen woensdag 4 mei 2022 weer een dodenherdenking houden.

Het begin is om 18.45 uur bij het Purit monument aan de Mr. Ovingstraat waar enkele sprekers komen van o.a. de gemeente Emmen en de werkgroep Monument. Ook zullen er een paar liederen gezongen worden. Een aantal scholen is gevraagd om nog enkele gedichten door kinderen te laten voorlezen. Er is bij dit monument gelegenheid om een bloem/bloemstuk neer te leggen en te herdenken dat hier in de laatste fase van de oorlog in 1945 door een bombardement op de fabriek meerdere mensen zijn omgekomen. dodenherdenking-2019_0143Aansluitend wordt in een stille tocht naar de begraafplaats aan de Stellingstraat gelopen, waar een aantal oorlogsslachtoffers begraven zijn. Hier wordt een korte toespraak gehouden en er worden enkele gedichten voorgelezen.dodenherdenking-2015_3775web

dodenherdenking_2015_3868 Als afsluiting is er een trompettist die de taptoe speelt en daarna wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden als eerbetoon. Ook hier kunnen bij het monument bloemen of kransen gelegd worden waarop in stilte het kerkhof verlaten zal worden. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.